ОБДАРОВАННІСТЬ ЛІЦЕЮ

22–28 березня цього року в Тунісі, у місті Махдія, відбувся захоплюючий Міжнародний фестиваль інженерії, науки та технологій «I-FEST». Це — не просто подія, а найбільший конкурс наукових проєктів на всьому Африканському континенті!

Учасники з близько 40 країн світу зібралися, а серед них не могли не бути й наші МАНівці, які вразили своїми талантами та досягненнями!

Наші вихованці Малої Академії Наук представили на форумі свої проєкти у восьми різних категоріях конкурсу, і отримали неймовірну кількість нагород — аж 21!

Одна з переможців, учениця нашого ліцею, Пчолкіна Марія, здобула бронзову медаль за свій проєкт під назвою "Methodology for predicting properties of radio-nuclides" ("Методологія передбачення властивостей радіоактивних ізотопів").

Суть роботи Марії полягає у встановленні закономірностей між величиною періоду напіврозпаду та дефектом маси в ядрах радіоактивних ізотопів в залежності від їх складу. Її робота призвела до виведення двох емпіричних формул, які дозволяють передбачати час і енергію розпаду, виходячи лише з нуклонного складу ізотопа, тобто з його заряду і маси.

Вітаємо нашу винахідницю Марію з цим вражаючим досягненням! Її талант і наполеглива праця заслуговують на найвищу похвалу та заохочення. Ми пишаємося нашими МАНівцями, які без сумніву роблять світ кращим завдяки своїм дослідженням та винаходам!

/Files/images/novini/2024/04/изображение_viber_2024-03-30_20-31-47-256.jpg

/Files/images/novini/2024/04/изображение_viber_2024-03-30_20-31-46-803.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 39