«13 харківських адрес Хвильового» онлайн-лекція

8-класники ХЛ №173 разом з учителем української мови та літератури Кремінською К.М. відвідали лекцію, на якій Марина Куценко, наукова співробітниця ЛітМузею й дослідниця творчості Миколи Хвильового, розповідала про харківську географію Миколи Хвильового, про харківські місця роботи й проживання письменника, а також і про те, куди письменник приходив по четвергах до Леся Курбаса та де вчив доньку кататися на ковзанах; яка квартира в «Слові» мала належати автору «Синіх етюдів» і з ким він помінявся; які харківські пивні були місцем «паломництва» письменників початку 30-х; хто бачив Хвильового в кав’ярні Пока після його смерті; яке його фото друзі нібито вішали у своїх кімнатах.

Також розповіла, що нещодавно в центрі Харкова з’явилася вулиця Миколи Хвильового. Це відбулося символічно в ювілейний для нього рік – 130-й від дня народження.

Подія жваво обговорювалася як прихильниками, так і противниками перейменування. На жаль, ще багатьом потрібно пояснювати, що Хвильовий – український письменник, чиє життя дійсно тісно пов'язане з Харковом.

/Files/images/novini/2023/12/Screenshot_34.png /Files/images/novini/2023/12/Screenshot_14.png /Files/images/novini/2023/12/Screenshot_1.png /Files/images/novini/2023/12/Рисунок1.png

Кiлькiсть переглядiв: 48